Úvod » Mladšia prípravka - U8

U8 dominovala na turnaji Vrútky Cup 2019

publikované 07.12.2019 (aktualizované 20.12.2019)

Dňa 7.12. sa vo Vrútkach v telocvični ZŠ Aurela Stodolu odohral turnaj s názvom Vrútky Cup 2019 a bol určený pre hráčov narodených 1.1.2012 a mladší.

Turnaja sa zúčastnili:

ATTACK VRÚTKY

PRIEVIDZA

PRÍBOVCE

HLINÍK

FA UNITED N-KL-G

 

Našu akadémiu reprezentovali:

1/ Šimon Ondruš (2012)

2/ Oliver Neslušan (2012)

3/ Matúš Káčerík (2012)

4/ Patrik Barčiak (2012)

5/ Samuel Jašurek (2013)

6/ Matej Pastorek (2013)

7/ Michal Stenchlák (2013)

8/ Daniel Santa (2013)

9/ Leo Bielik (2014)

Už po vstupe do našej šatne som cítil veľmi pozitívnu energiu od hráčov a bolo na nich vidúieť, že dnes si idú turnaj vychutnať od prvej do poslednej sekundy. Hráčí boli podelení do dvoch formáci po štyroch + brankár a boli striedaní pravidelne každé 3 minúty.

Počas celého turnaja sme dominovali, hráči bojovali o každý kúsok hracej plochy a súperom nič nedarovali lacno. Prvý zápas sme odohrali proti rovesníkom z Prievidze. Pre niektorých hráčov to už bol známy súper, kedže cez leto sme ich na turnaji zdolali. Ale teraz to bol nový zápas, od 0:0 a s chuťou po víťazstve, ktorá sa ukázala aj na konečnom výsledku. Po dvoch góloch Šimona Ondruša, ktorý otvoril náš veľký účet gólov na turnaji a Olivera Neslušana sme Prievidzu zdolali 4:0

 

Druhý zápas na nás čakal proti tímu z Príboviec. Hráčom zachutilo minulozápasové víťazstvo, pokračovali v spanilej jazde a v úvodnej minúte zápasu sme viedli po dvoch góloch Olivera Neslušana 2:0. Šancí na našej strane pribúdalo a bavili sme sa futbalom. Po zmenení formácii pokračovala strelnica na súperovú bránku. Veľkú šancu skórovať mal aj náš najmladší člen nášej výpravy Leo Bielik. Jeho prudká strela ale mierila iba do brankára. Komu to ale dnes išlo, bol Oliver, ktorí ešte v poslednom svojom striedaní strelil dalšie dva góly a tak rozhodol svojími gólmi o víťazstve 4:0.

 

Trošku odlišný zápas bol ten tretí v poradí. Čakal na nás FK Hliník, ktorý bol nabudený po veľkom víťazstve nad Príbovcami (9:1). Ale tak isto aj my. Odzrkadlilo sa to aj na zápase, ktorý nebol iba na jednu stranu, ale behalo sa zo strany na stranu. Šancí bolo dosť na oboch stranách. Podržal nás výborne chytajúci Miško Stenchlák, ktorý otváral ústa všetkým ľuďom naokolo. Gólmi v úvode a v závere Olivera Neslušana sme Hliník zdolali 2:0. Najmä jeho druhý gól z priameho kopu bol ukážkový.

 

Posledný krok býva ten najťažší a platilo to aj dnes. Domáce Vrútky vedeli, že nás musia iba zdolať, kedže oni uý jeden zápas prehrali a nám na prvenstvo stačila aj remíza. Zápas Attack Vrútky vs FA United N-KL-G ponúkol "fantastickou podívanou". Zápas o prvenstvo, naši hráči vedeli, že sme jediní na turnaji ešte neprehrali a najmä neinkasovali gól. Ale do zápasu išli s čistou hlavou, s chuťou vyhrať aj posledný zápas. V úvode zápasu sme súpera zatvorili na ich vlastnú polovicu, z čoho vyústil aj úvodný gól zápasu. Čo sa bude diať vedel široko ďaleko iba Oliver a svojou prekvapivou strelou z rohového kopu, keď si súperov brankár ešte usporiadaval svojích hráčov a trepotal svojími rukavicami, tak ho po brankárovej pravej strane prekvapil prudkou ranou, ktorá skončila v sieti. 1:0. Tento moment zatriasol súperom na pár minút, kedy sme si stále vytvárali dosť šancí. A jednu sme aj využili. Po zaváhaní obrany súpera, sa Oliver Neslušan rútil samostatným nájazdom na bránku a chirurgicky po zemi nedal brankárovi žiadnu šancu 2:0. Tento gól bol pre nás žial budíčkom pre Vrútky a do útoku zavelili aj oni. Opäť nás držal svojími zákrokmi v bráne Miško Stenchlák, ale čistý štít si na turnaji neudržal. Prvú strelu ešte stihol vyraziť pred seba, ale z dorážky nemal šancu. Súper z bezprostrednej blízkosti znižil na 2:1. Hráči z Vrútok boli evidentne v "laufe" a naopak naši sa stretli prvý krát s pocitom inkasovania gólu na turnaji. Tlak Vrútok pokračoval a o pár okamihov sa sám na našu bránku rútil hráč Vrútok a vyrovnal na 2:2. Zostávalo ešte dosť času do konca zápasu a všetko bolo opäť otvorené. Hra sa dostala do štádiá hore-dolu. Veľké množstvo šancí na oboch stranách. Šancu skórovať mali: Šimon Ondruš, ktorý svoju razantnú strelu z pravej strany poslal nad bránu, zblokované strely Sama Jašureka, Matúša Káčeríka a svoju najväčšiu príležitosť v zápase zahodil aj Leo Bielik. Jeho strela asi z 3 metrov mierila tesne vedľa ľavej tyčky. Po vyrovnaní si súper nevytvoril gólovú príležitosť. Ich strely boli z veľkej diaľky, stratili svoju razanciu a M.Stenchlák nemal s takými strelami žiadny problém. Zápas nakoniec skončil spravodlivou remízou 2:2, ktorá nás udržala na prvej priečke.

 

Tabuľka turnaja:

1. FA UNITED N-KL-G 10 bodov

2. ATTACK VRÚTKY 7 bodov

3. HLINÍK 6 bodov

4. PRIEVIDZA 6 bodov

5. PRÍBOVCE 0 bodov

 

Okrem víťaznej trofeje za prvé miesto, bol najlepší strelec turnaja (10 gólov) Oliver Neslušan, ktorý si prevzal aj cenu za najlepšieho hráča tímu. Hlavný bod programu bol splnený. Aby si hráči zahrali, spoznali chuť víťazstva,prehry. Dnes nešlo o to, kto je najlepší, ale aby sa každý na ihrisku zabavil. Organizácia turnaja, bola na veľmi vysokej urovni. Rodičom sa okrem fandenia svojích ratolestí zapáčila aj možnosť vytlačenia fotografie. Na turnaji sa nachádzal aj profesionálny fotograf, ktorý zachytával momentky z každého zápasu, ktoré boli na veľkom monitore prezentované a fotografov kolega sa pohral vo photoshope a dokázal spraviť peknú fotku s motívom titulnej strany populárnych futbalových časopisov za pár eur. 

 

Chcel by som sa poďakovať každému jednému hráčovi. Každý jeden z hráčov, keď boli na ihrisku, vždy ukázali to najlepšie, čo vedia, nechali tam svoju bojovnosť a hrdosť za klub, ktorý hrávajú. Zohrala sa dnes skvelá patria hráčov, ktorá sa neustále povzbudzovala, zastávali si jeden druhého a nenádavali si. Aj to bol dnes kľúč k úspechu. Práve teraz ale treba ešte viac pracovať na sebe. V každom zápase boli aj slabé chvíľky, samozrejme , žiadny zápas není bezchybný a bez chýb by góly nepadali a chyby partia k futbalu. Každý z vás je ešte len na samom začiatku a určite sa netreba s tým uspokojiť. 

Taktiež sa chcem poďakovať aj trénerovi Michalovi Bielikovi, ktorý bol dnes veľmi nápomocný či už sme alebo hráčom.

 

Tréner U8 Kristián MIlo

Obrázky k článku

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

V diskusii nie je zatiaľ žiadny príspevok

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 567
8 9 10 11 121314
15 16 17 18 192021
22 23 24 25 26 2728
29 30     
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (31,5%)

  U15
22 (20,4%)

  U17
15 (13,9%)

  U19
37 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie