Úvod » Starší žiaci - U15

Úspešný vstup starších žiakov do novej sezóny

publikované 19.08.2018

Dňa 19.8. 2018 o 10:00 zaznel hvizd rozhodcu v Rašove a naša kategória U15 odštartovala novú sezónu. Na úvod sme nastúpili proti nováčikovi v 1. triede ObFZ, ktorý v minulej sezóne suverenne prevalcoval konkurenciu a postúpil tak do vyššej súťaže. Zápasy proti nováčikom sú vždy nevyspitateľné a tak sme k zápasu na pôde súpera pristúpili s plným rešpektom. Náš rešpekt k súperovi umocnil hneď prvý dojem, keď až traja hráči súpera boli o hlavu vyšší ako náš tréner :-) Súpera sme sa však nezľakli a od prvých minút sme prevzali iniciatívu. Naše útoky sa valili po oboch stranách a súper odolával najmä vďaka mimoriadne fyzicky disponovaným obrancom súpera. Napriek nášmu úvodnému tlaku sme to neboli my, kto otvoril skóre ale bol to súper, ktorý ďalekonosnou strelou zo 40 metrov zaskočil nášho inak výborne chytajúceho brankára. 

Nepriaznivým vývojom sme sa nenechali odradiť a pokračovali sme v našej útočnej aktivite. Zahodili sme viacero vyložených šancí ale vyrovnania sme sa predsa len dočkali ešte v prvom polčase, keď sa po krásnej prienikovej prihrávke dostal k lopte Matej Vajda, ktorý využil svoju rýchlosť a nekompromisne skóroval. V zápätí sme mali výhodu priameho kopu zo vzdialenosti 25 metrov. Náš kapitán Matúš Hazda loptu krásne zatočil ponad súperov múr a jeho strelu zastavilo až brvno. Do šatní sme sa teda rozišli za nerozhodného stavu 1:1. V družstve vládlo veľké odhodlanie odviesť si z Rašova 3 body a tak sme do druhého polčasu nastúpili vo vysokom tempe s jednoznačným zámerom zvíťaviť. Našu hru zdobilo množstvo prihrávok na jeden dotyk, darilo sa nám realizovať nacvičené signály a našu snahu korunoval po excelentnom výkone svojim druhým gólom Matej Vajda, ktorý opäť zúžitkoval svoju rýchlosť a cit v zakončení. Už o 3 minúty sme definitívne zlomili odpor súpera, keď náš najnižší hráč Richard Dvořák ukázal svoje obrovské futbalové umenie a po bleskovej kľučke poslal spoza šestnástky svojou slabšou nohou technickú strelu, na ktorú brankár domácich nemal nárok. Minútu pred koncom zápasu sme zahrávali rohový kop, ktorý po teči jedného z domácich hráčov skončil v súperovej bráne a skóre zápasu sa tak uzavrelo na 1:4 v náš prospech. 

Do zápasu nastúpilo všetkých 14 našich hráčov a tak pokračujeme v tradícii, že priestor dostávajú aj všetci hráči z lavičky. Dnešný výkon hodnotím ako nadpriemerný, hráči si po slabších výsledkoch z prípravy vstúpili do svedomia a vrátilo sa im stratené sebavedomie. Ukázali, že nižší vzrast nášho družstva ako aj nižší vekový priemer nemusia byť prekážkou v dosahovaní kvalitných výsledkov. V družstve je veľký potenciál a do budúcnosti je na čom stavať. Výborný výsledok nás nabudil do dlhej sezóny, kde by sme opäť chceli zabojovať o tie najvyššie priečky.

Na záver sa chcem všetkým hráčom poďakovať za ich vzorný prístup k tréningovému procesu ako aj samotnému zápasu.

S pozdravom

Šeftréner FA United N-KL-G

Peter Galadík

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

V diskusii nie je zatiaľ žiadny príspevok

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 567
8 9 10 11 121314
15 16 17 18 192021
22 23 24 25 26 2728
29 30     
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (31,5%)

  U15
22 (20,4%)

  U17
15 (13,9%)

  U19
37 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie