Úvod » Mladší žiaci - U13

Zakončenie sezóny U13 ako sa patrí....bojovnosťou a nasadením

publikované 03.06.2018 (aktualizované 11.06.2018)

Dobrý deň,

v sobotu 2.6. odohrali svoj posledný súťažný zápas mladší žiaci FA United na pôde FK Predmier.

Už hneď od úvodu sme zatlačili súpera a v priebehu štyroch minút sme mali pekné tri šance, ale zakaždým bol proti domáci brankár. V 6. minúte zápasu otvorili z prvej šance domáci skóre po peknej strele z diaľky po zemi. Od tohoto momentu sa hra zmenila, naši si v mnohých situáciách neverili, stratili zbytočné lopty a domáci v priebehu siedmych minút vsietili ďalšie tri góly. Prebiehala 17 minúta. Bolo to "déja vu", kedže aj posledný zápas na jar s týmto tímom bol veľmi zlý začiatok a tiež na začiatku zápasu bolo 0:4. 

Teraz sa to zopakovalo ale "našťastie" domáci prestriedali svojich najlepších hráčov, najmä kapitána, ktorý robil našim hráčom kvôli jeho robustnej postave veľké problémy a v 23. minúte po peknom sóle, keď prešiel Anton Vajda cez štyroch hráčov a z bezprostrednej blízkosti brankára strelou po zemi znížil na 1:4 z pohľadu našej akadémie. Do polčasu sme nepremenili množstvo "tutoviek" najmä vďaka domácemu brankárovi,  ale aj kvôli nepresnej koncovke, ktorá nás trápila celý zápas. 

Do polčasu sme mohli vyhrávať minimálne o dva góly aj keď sme prehrávali 0:4. Na začiatku druhého polčasu sme dostali gól na 1:5, keď naším obrancom "ušiel" hráč domácich a ten si situáciu 1 na 1 vychutnal a zvýšil vedenie domácich. Ale naśich to správne nakoplo a od 31. minúty až do konca zápasu nemali domáci žiadnu veľkú príležitosť a iba odkopávali lopty. V 36. minúte zahodil obrovskú príležitosť Denis Belko keď išiel sám na brankára ale žiaľ svoju strelu namieril iba na brankára. Do bránky domácich sa neujali pekné strely Riša Dvořáka a Dominika Mila, keď lopta "lízala" ľavú žrď bránky. Bolo veľa možnosti vystreliť, ale vždy chalani radšej volili ešte jednu kľučku a následne buď bola lopta zrazená na roh, zblokovaná alebo vypichnutá. 

Ale v 48. minúte si už pekne Rišo Dvořák až od stredu ihriska vyviedol loptu cez troch hráčov až na pravú stranu a peknou, prudkou, krížnou strelou opäť po zemi znížil na 2:5. Celý druhý polčas boli naši omnoho lepší, mali viac striel na bránku a ďalšia odmena prišla v 55. minúte, keď po zblokovanej strele Antona Vajdu signalizovali naši hráči ruku, domáci brankár na tento signál prestal hrať a lopta zapadla do brány a bolo znížené 3:5. A v 59. minúte z podobného miesta ako strelil svoj prvý gól skúsil šťastie Rišo Dvořák a svojím 30. gólom v sezóne znížil na 4:5. Po tomto momente sme mali ešte príležitosť vyrovnať ale peknú prihrávku do behu pre Antona Vajdu cez obrancov neprešla a rozhodca ukončil zápas. Myslím si, že sa chalani ale aj dievčatá sa nemusia hanbiť za svoj výkon. Každý jeden bojoval pre tím a bolo to na ihrisku aj vidieť. Našu kvalitu uznali aj domáci hráči spolu s trénerom.

Som rád, že to naši hráči nevzdali a bojovali celý zápas a už sa tešia na novú sezónu. A ja na záver prajem chlapcom a dievčatám nech cez letnú prestávku si užijú leto a v novej sezóne prajem iba samé výhry.

 Váš veľký fanúšik a kamarát zároveň Kristián Milo. 

Zostava : Andrej Vangel, Richard Dvořák(2), Jakub Lenko, Dorota Turská, Dominik Milo, Anton Vajda(2), Kristián Ondro, Samuel Miartuš, Peter Ďungel, Henrieta a Simona Chovanové, Denis Belko 

Tento článok napísal Kristián Milo, brat nášho Dominika, ktorému chcem touto cestou poďakovať za pomoc pri trénovaní našich detí, jeho ochotu a chuť pomocť mne či deťom počas celej sezóny. Ako poďakovanie som si dovolil uverejniť zhrnutie zápasu jeho očami. 

Záverom sa chcem poďakovať aj všetkým rodičom, starým rodičom, priateľom, fanúšikom, Dušanovi Martinčekovi, pánovi starostovi a taktiež Maťovi Mičekovi a Jankovi Kasmanovi za pomoc a podporu počas celej sezóny a popriať všetkým len to najlepšie do tej novej sezóny. 

Deťom, ktorých som mal tú česť trénovať, chcem poďakovať za tvrdú prácu, za prístup k tréningom a zápasom, za ich bojovnosť a snahu pobiť sa vždy jeden za druhého a ako kolektív za dobrý výsledok. Takže ešte necelý mesiac a začnú Vám prázdniny, ku ktorým Vám prajem veľa zážitkov, oddychu, vody a slnka....

Ešte raz ďakujem všetkým, ktorých som mal tú možnosť od môjho začiatku trénovania spoznať.

S pozdravom Tréner mladších žiakov

Ing.  Radoslav RENDEK

 

 

 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

V diskusii nie je zatiaľ žiadny príspevok

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 567
8 9 10 11 121314
15 16 17 18 192021
22 23 24 25 26 2728
29 30     
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (31,5%)

  U15
22 (20,4%)

  U17
15 (13,9%)

  U19
37 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie