Úvod

Naše dievčatá s fantastickým 3. miestom na prestížnom turnaji

publikované 04.03.2018

Dňa 3.3.2018 sa v Žiline konal dievčenský halový turnaj, ktorý mal mimoriadne kvalitné obsadenie. Okrem nášho družstva, družstva Fomat Martin a Banská Bystrica sa ho zúčastnili aj dve momentálne najlepšie dievčenské družstvá na Slovensku  a to CFT Academy Slovakia a VIX Žilina (víťazi posledných 10 dievčenských turnajov). Práve tieto dve družstvá čakali na náš tím v úvode turnaja a po tuhom boji sme sa museli skloniť pred kvalitou súperiek a obom družstvám sme podľahli zhodne v pomere 0:4. V treťom zápase sme nastúpili proti družstvu Fomat Martin a po 2 hrubých chybách sme už v 5. minúte prehrávali 0:2. Naše družstvo sa však dokázalo otriasť z nepriaznivého priebehu stretnutia a zástavu nášho družstva zodvihla Lea Galadíková, ktorá strelila prvý gól nášho družstva. O pár minút neskôr vyrovnala po individuálnej akcii Zuzana Šupolíková, ktorá aj na tomto turnaji patrila medzi naše najlepšie hráčky. Na tomto turnaji nás navyše viedla s kapitánskou páskou na ramene a svojej úlohy sa zhostila na výbornú. Napriek mnohým ďalším šanciam, ktoré sme si proti Fomatu vypracovali, sa už skóre do konca zápasu nemenilo a tak skončil remízou 2:2.

V poslednom zápase sa nám do cesty postavilo družstvo Banskej Bystrice, do ktorého sme sa s chuťou zahryzli už v druhej minúte, keď si svoj strelecký účet zveladila Zuzana Šupolíková. Na 2:0 už o necelú minútu zvýšila Simona Bieliková, ktorá bola na konci turnaja oprávnene vyhlásená za najlepšiu hráčku nášho družstva. V 7. minúte bolo už 3:0 a to po vydarenej strele Lei Galadíkovej, pre ktorú to bol druhý gól na turnaji. Zuzana Šupolíková potvrdila pozíciu našej najlepšej strelkyne, keď v 11. minúte upravila výsledok na priebežných 4:0. O minútu neskôr druhýkrát v zápase udrela Simona Bieliková a to po nádhernej kombinačnej akcii. Výsledok na konečných 6:0 zavŕšila Miriam Högerová, ktorá po najkrajšej akcii turnaja zúžitkovala prudkú prihrávku od Lei Galadíkovej a z voleja nekompromisne a nechytateľne skórovala.

Po tomto výsledku sme preskočili družstvo Fomatu Martin a na turnaji sme tak obsadili konečné 3. miesto, pričom sa víťazmi stali futbalistky VIX Žilina, ktoré v rozhodujúcom zápase porazili CFT Academy Slovakia najtesnejším rozdielom, gólom v poslednej minúte 1:0. 

Tesne pred turnajom nám ochorela naša brankárka Michaela Aneštíková a tak sme v bránke boli nútení experimentovať. Postu našej brankárky sa nakoniec zhostila Natália Mikulová, ktorá prekonala naše očakávania a pre družstvo bola veľkou oporou. Na našom umiestnení má významný podiel a úplne zaslúžene bola vyhlásená za najlepšiu brankárku celého turnaja. Zaujala nielen svojimi zákrokmi v bránke, ale najmä schopnosťou zakladať útoky a vo veľkej miere podporovala naše útočné snaženie. Vo svojom veku preukázala veľku dávku zdravého sebavedomia a nevýdaný prehľad v hre.

Pre dievčatá išlo o veľmi cennú skúsenosť, nakoľko aj prehry s kvalitnými súpermi ako sú VIX Žilina a CFT Academy nás výrazne posúvajú vpred. Krátku reportáž z turnaja odvisielala televízia Severka, môžte si ju pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=Eo1k464KDRE

Naše dievčatá nastúpili v tomto zložení: Natália Mikulová, Zuzana Šupolíková, sestry Galadíkové, Chovanové a Bielikové, Lenka Štefanatná, Dorota Turská, Simona Mikolajová, Táňa Ďuríčková a Miriam Högerová.

 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Obrázky k článku

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

V diskusii nie je zatiaľ žiadny príspevok

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    1 23
4 5 678 910
11 12 131415 1617
18 19 20 2122 2324
25 262728 29 3031
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (32,4%)

  U15
21 (20,0%)

  U17
14 (13,3%)

  U19
36 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie