Úvod » Starší žiaci - U15

Futsalový furnaj U14 v Žiline

publikované 04.02.2018 (aktualizované 19.02.2018)

Dňa 3.2.2018 sa v Žiline na ZŠ V. Javorku uskutočnil futsalový turnaj pre hráčov narodených v roku 2004 a mladších.

Vzhľadom na skutočnosť, že v našej akadémii je iba jeden jediný hráč narodený v tomto ročníku, na turnaj sme sa vybrali s výrazne mladším družstvom, kde boli 3 hráči z ročníka 2005, 4 hráči z ročníka 2006 a jeden dokonca z ročníka 2007. 

Po príchode na miesto sme zistili, že niektoré družstvá obdržali informáciu, že turnaj je určený pre hráčov narodených v roku 2003, čo našu situáciu ešte výrazne zhoršilo. Situáciu najlepšie vyjadruje jedna z priložených fotografií, určite uhádnete ktorá to je.

V úvodnom dueli sme nastúpili proti urasteným chlapcom z Belej a po slabšom výkone nášho brankára sme súperovi podľahli v pomere 0:4. V druhom zápase sme nastúpili proti domácemu tímu Makroteam Žilina, ktorému sme taktiež podľahli. Nasledujúci duel nám do cesty postavil ligistov z Tepličky nad Váhom, ktorí sa rýchlo ujali vedenia 1:0. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať a Richard Dvořák stav vyrovnal. Súper zostal zaskočený, čo po nezištnej prihrávke od Richarda Dvořáka využil na strelenie gólu najmladší člen našej výpravy Denis Belko. Súperovi sa ešte do polčasu podarilo vyrovnať a tak sa v druhom polčase začínalo odznova. Počas celého zápasu nás v hre udržiaval už rozchytaný Andrej Vangel, ktorý súpera svojimi bravúrnymi zákrokmi privádzal do zúfalstva. Keďže ani my sme svoje šance nevyužili, rozhodla až krásna kombinačná akcia súpera, ktorá znamenala víťazstvo Tepličky v pomere 3:2.

Najväčšiu drámu priniesol náš posledný zápas proti Divinke. Na úvod sme opäť inkasovali ako prví, ale boli sme odhodlaní pobiť sa o dobrý výsledok. Svojim druhým gólom na turnaji vyrovnal Richard Dvořák a misky váh na našu stranu naklonil vynikajúco hrajúci Matúš Ďuríček, ktorý umnou strelou k ľavej tyči nedal súperovmu brankárovi žiadnu šancu. Súperovi sa podarilo vyrovnať na 2:2 a dráma pokračovala ďalej. Po nádhernej individuálnej akcii sa svojim tretím gólom zaskvel opäť Richard Dvořák a viedli sme 3:2. Súper sa nevzdával a vytvoril si niekoľko dobrých príležitostí, ktoré však jednu za druhou likvidoval náš brankár Dávid Cesnek, ktorý bol nášmu tímu veľkou oporou. Smolné vyrovnanie prišlo až 13 sekúnd pred koncom a tak o víťazovi musel rozhodnúť až penaltový rozstrel. Ako prvý si loptu so zdravým sebavedomím vzal náš kapitán Matúš Hazda a svoju penaltu nekompromisne premenil a zavŕšil tak svoj výnikajúci výkon. Zvyšní aktéri z nášho družstva bohužial neuspeli a tak sme nakoniec súperovi podľahli. 

Na turnaji sme mali výrazne najmladšie družstvo, naši chlapci sa však žiadneho súpera nezľakli a bojovali ako levi. Ukázali veľký kus futbalového umenia a nie náhodou bol najlepší hráč celého turnaja vybraný práve z nášho družstva. Jednohlasne sa ním stal Richard Dvořák, ktorý už tradične svojimi výkonmi vyrážal dych všetkým prítomným. Okrem spomínaných hráčov vynikajúci výkon podali aj Jakub Lenko, Dominik Milo a Peter Mravec.

Chalani môžu byť na seba právom pyšní, vypočuli si pochvalné slová aj od trénerov družstiev súpera a nabrali ďalšie cenné skúsenosti na svojej futbalovej ceste.

Šéftréner FA UNITED N-KL-G

Peter Galadík

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Obrázky k článku

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

V diskusii nie je zatiaľ žiadny príspevok

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 567
8 9 10 11 121314
15 16 17 18 192021
22 23 24 25 26 2728
29 30     
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (31,5%)

  U15
22 (20,4%)

  U17
15 (13,9%)

  U19
37 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie