Úvod » Najnovšie

Turnaj prípraviek - Korňa 2018

publikované 21.11.2017 (aktualizované 22.11.2017)

Dňa 17.11.2017 sa v Korni uskutočnil turnaj prípraviek, ktorého sa celkovo zúčastnilo až 15 kvalitných družstiev, ktoré boli rozdelené do 3 skupín. V skupine "A" našu akadémiu reprezentovala staršia prípravka, ktorá v skupine porazila Stráňavy v pomere 5:1, Strečno v pomere 6:1, remizovala s Bytčicou 1:1 a to po obrovskom množstve nepremenených šancí. Jedinú porážku v skupine sme utrpeli proti favoritovi z MŠK Žilina, ktorému sme po vyrovnanom priebehu podľahli najtesnejším rozdielom v pomere 3:4. V skupine teda staršia prípravka obsadila druhé miesto, ktoré ju vzhľadom na systém turnaja zaradilo do skupiny, ktorá išla bojovať o 6.-10. miesto.

V "C" skupine našu akadémiu vzorne reprezentovala mladšia prípravka, ktorá v skupine dokázala zvíťaziť nad družstvom z Rosiny v pomere 3:0, nad Tepličkou 2:1. Tesnú prehru gólom 30 sekúnd pred koncom sme zaznamenali proti Rajeckým Tepliciam v pomere 2:3 a Zbyňovu sme podľahli v pomere 1:4. Tieto výsledky nám  zabezpečili nádherné tretie miesto v základnej skupine a fantastický postup do skupiny o boj o 6.-10. miesto na turnaji.

V skupinovej fáze o umiestnenie hneď na úvod na seba narazili naše prípravky, ktoré si vo vzájomnom meraní síl nič nedarovali. Zápas mal fantastický náboj a skončil výsledkom 3:1 v prospech staršej prípravky. Staršia prípravka sa ďalej stretla s družstvom z Bytčice, ktorej tentokrát nadelila sedem gólov a zvíťazila v pomere 7:1. Nasledovala remíza s družstvom Hvozdnice 1:1 a bez akejkoľvek prestávky hneď ďalší zápas proti Turzovke, ktorá využila našu vyčerpanosť a v zápase zvíťazila.

Mladšia prípravka v skupinovej fáze o umiestnenie podala mimoriadne bojovný výkon, ktorý však na starších súperov nepostačoval a nasledovali prehry s Bytčicou, Hvozdnicou a aj tesná prehra s Turzovkou v pomere 1:2. Mladšia prípravka tak na turnaji obsadila vynikajúce 10. miesto a za sebou nechali súperov ako sú Teplička, Strečno, Hôrky, Rosina a Stráňavy. Našim mladým hráčom patrí za ich výkon obrovské uznanie. Ukázali, že naša akadémia v nich má budúcnosť. Špeciálne uznanie patrí Nelke Galadíkovej, ktorá dobrovoľne posilnila družstvo mladšej prípravky a spolu s Jonášom Štefanatným a Tomášom Ondrušom sa delia o honor najlepšieho strelca družstva, pričom všetci traja skórovali 3x. 

Staršia prípravka obsadila konečné 8. miesto, čo trochu zaostalo za našimi očakávaniami, aj keď treba povedať, že to bolo do veľkej mieri spôsobené žrebom a systémom turnaja. Najlepším strelcom a hráčom družstva sa stal Dávid Tichák, ktorý strelil 10 gólov a stal sa aj najlepším strelcom celého turnaja, čo je skvelou vizitkou našej akadémie. Túto trofej však organizátori omylom (chyba v evidencii strelcov) udelili inému strelcovi, ktorý dal 9 gólov, čo však nič nemení na fakte, že najlepším strelcom turnaja bol práve náš najväčší talent Dávid Tichák.

Všetci naši hráči odohrali po 8 zápasov, čo je obrovská dávka zápasových minút (144 minút) a z turnaja odchádzali úplne vyčerpaní. Takéto náročné turnaje nás posúvajú vpred a našim hráčom dodávajú potrebné skúsenosti, ktoré určite zúročia vo svojej ďalšej futbalovej kariére. V hre oboch tímov bolo badateľné výrazné napredovanie, čo neuniklo ani pozornosti šeftrénera mládeže MŠK Žilina, ktorý našu hru a napredovanie ocenil pochvalným vyjadrením.

Veľké poďakovanie patrí obci Nededza, ktorá na túto akciu poskytla autobus, vďaka ktorému mohlo tento turnaj vidieť oveľa väčšie množstvo rodičov, ktorí prišli naozaj v hojnom počte a svoje deti vzorne povzbudzovali.

V neposlednom rade patrí obrovská vďaka trénerom Tomášovi Mičudovi a Milošovi Bielikovi za ich výkon na lavičke oboch družstiev. Veľmi dobre viem, aké vyčerpávajúce je odkaučovať 8 zápasov v jeden deň a mať na starosti 12 štebotajúcich hráčov po dobu 11 hodín. Páni, klobúk dole!

Šeftréner FA UNITED N-KL-G

Peter Galadík

 

 

 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Obrázky k článku

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

V diskusii nie je zatiaľ žiadny príspevok

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    1 23
4 5 678 910
11 12 131415 1617
18 19 20 2122 2324
25 262728 29 3031
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (32,4%)

  U15
21 (20,0%)

  U17
14 (13,3%)

  U19
36 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie