Úvod » Staršia prípravka - U11 A

Premiérové prvoligové víťazstvo FA UNITED N-KL-G

publikované 13.11.2017 (aktualizované 14.11.2017)

Dňa 11.11.2017 sa v Žiline - Závodí na umelej tráve konalo súťažné kolo 1.ligy kategórií U9 a U10 medzi FC Juventus Žilina a FC Námestovo. Našej akadémii bola ponúknutá príležitosť postaviť celé družstvo v kategórii U 10 namiesto družstva FC Juventus Žilina, za čo patrí veľké poďakovanie prezidentovi klubu FC Juventus Danovi Kováčikovi.

Naši hráči tak nastúpili na svoj druhý prvoligový zápas a postavili sa húževnatému súperovi z Námestova. Súper sa do nás pustil bez rešpektu a po 3 minútach sme už prehrávali 0:2. Naši hráči zo seba rýchlo striasli nervozitu a začali predvádzať našu útočnú hru, čo vyústilo do rýchleho vyrovnania na 2:2 a to po dvoch presných zásahoch najmladšieho hráča nášho výberu Dávida Chovana. Misky váh na našu stranu naklonil Ján Janíček, ktorý strelil náš tretí gól v stretnutí. Následne sme čelili súperovej penalte, ktorú fantasticky zlikvidovala Michaela Aneštíková, ktorá bleskovo rozohrala, vysunula Michala Dvořáka, ktorý sa po bleskovom sóle cez celé ihrisko pohral aj so súperovým brankárom a pohodlne skóroval a upravil tak konečný výsledok na 4:2 pre naše družstvo. Druhý zápas proti Námestovu sme začali koncentrovanejšie a po góloch Dávida Chovana a Nicolasa Slúčika sme vyhrávali už 2:0. Súperovi sa podarilo znížiť na 2:1, ale ďalším gólom Dávida Chovana sme súperovi odskočili znovu na rozdiel dvoch gólov. Štvrtý presný zásah následne pridal Dávid Tichák, ktorý hral oba zápasy v obrane, kde spolu s Jánom Janíčkom, Michalom Dvořákom a Táňou Ďuríčkovou odviedli fantastický kus práce a celkovom výsledku majú obrovskú zásluhu. Súperovi sa ešte podarilo zápas zdramatizovať a znížiť na 4:2. Po našej ďalšej vydarenej akcii sa gólom pomedzi brankárove nohy prezentovala Nela Galadíková. Aj na tento gól súper zareagoval  a znížil na 5:3, čo však už z jeho strany bolo všetko. Skóre stretnutia uzavrel Ján Janíček a zavŕšil tak naše víťazstvo v pomere 6:3. V sumáre oboch stretnutí sme teda zvíťazili v pomere 10:5 a pripísali sme si tak premiérové prvoligové víťazstvo.

Za naše družstvo v dvoch rovnocenných formáciách nastúpili:

Prvá formácia: Dávid Tichák, Táňa Ďuríčková, Lea Galadíková, Dávid Chovan

Druhá formácia: Ján Janíček, Michal Dvořák, Nela Galadíková, Nicolas Slúčik

Brankár: Michaela Aneštíková

Všetci hráči dostali na ihrisku rovnaký priestor a odohrali rovnaký počet minút. Každá formácia strelila po 5 gólov. Za dôveru sa trénerovi odvďačiili oduševneným, bojovným a sebavedomím výkonom, za ktorí si všetci do jedného zaslúžia obrovské uznanie. Deti si toto víťazstvo veľmi užili a na ich tvárach prekypovali šťastné úsmevy.

Potešujúci je aj fakt, že toto víťazstvo sme dosiahli so štyrmi dievčatami v zostave, pričom súper mal vo svojej zostave výlučne chlapcov. Dokonca až traja hráči nášho výberu boli o rok mladší, ako je v danej kategórii určené. Toto všetko nám dáva obrovskú motiváciu do ďalšej práce, ukazuje sa, že aj napriek tomu, že sme "iba dedinské" mužstvo, vďaka systematickej práci s našimi deťmi dokážeme konkurovať aj družstvám s oveľa širšou hráčskou základňou.

Taktiež treba povedať, že zápas sme odohrali bez našej najlepšej hráčky Simonky Bielikovej, ktorá pre zlomeninu zápästia vynechala už druhý zápas a  bude nám chýbať aj na nadchádzajúcom turnaji v Korni.

Veľká vďaka patrí aj rodičom, ktorí prišli aj napriek chladému počasiu v hojnom počte povzbudiť svoje ratolesti a boli tak svedkami tohto významného monentu.

Šéftréner FA UNITED N-KL-G

Peter Galadík

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

Osobný profil dajka | 13.11.2017 8:44
Super výkon , škoda že som tam nemohla byť

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 567
8 9 10 11 121314
15 16 17 18 192021
22 23 24 25 26 2728
29 30     
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (31,5%)

  U15
22 (20,4%)

  U17
15 (13,9%)

  U19
37 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie