Úvod » Staršia prípravka - U11 A

Staršia prípravka odohrala prvoligový duel proti MFK Ružomberok

publikované 22.10.2017

Naša akadémia dostala príležitosť postaviť celé družstvo za FC JUVENTUS v kategórii U 10 na prvoligový duel proti mimoriadne kvalitnému súperovi MFK Ružomberok. Naše družstvo nastúpilo v tomto zložení: Michaela Aneštíková, Dávid Tichák, Lea Galadíková, Ján Janíček, Táňa Ďuríčková, Michal Dvořák, Nela Galadíková a Simona Bieliková. 

Do zápasu sme nastúpili trochu ustráchane a prejavila sa úvodná nervozita z prvoligovej premiéri. Po troch minútach sme prehrávali už 0:2. Každým jedným dotykom s loptou sme naberali sebavedomie, naša hra sa zlepšovala a vyústila do kontaktného gólu Simony Bielikovej, ktorá sa presadila individuálne a akciu zakončila výstavnou strelou pod brvno. Gól celé naše družstvo naštartoval a o ďalšie dve minúty bolo vyrovnané a to zásluhou krásnej strely Dávida Ticháka. Hra mala mimoriadne vysoké tempo a po krásnej akcii súpera sme znovu prehrávali o gól. Aj na tento presný zásah sme dokázali odpovedať a to vyrovnávajúcim gólom Dávida Ticháka, ktorý potrestal chybu ružomberského brankára a pohodlne skóroval. Za stavu 3:3 sa hra prelievala z jednej strany na druhú a vynikali najmä obaja golmani. Kvalita súpera sa naplno prejavila na konci zápasu, kde sme už rýchlemu a technicky hrajúcemu súperovi nedokázali streliť ďalší gól a zápas sme napokon prehrali v pomere 3:7. 

Týmto zápasom sme si chceli overiť výkonnosť hráčov z našej akadémie a skonfrontovať sa s jedným z najlepších družstiev na Slovensku.  Výkon nášho družstva hodnotím veľmi pozitívne, proti Ružomberku sme odohrali vyrovnaný zápas a dokázali sme si vytvoriť množstvo šancí. Družstvo súpera bolo zložené výlučne z chlapcov, v tom našom figurovalo až 5 dievčat, ktoré však súperovi nič nedarovali a potvrdili správnosť svojej nominácie na tento náročný duel. 

Celý zápas sa hral v daždi, ale ani táto skutočnosť našim hráčom nezobrala chuť pobiť sa o dobrý výsledok. Deti prehru prijali s pokorou a domov odchádzali spokojné so svojim výkonom ako aj s faktom, že nazbierali 50 prvoligových minút. Tento experiment ukázal, že naša akadémia kráča správnym smerom. Verím, že podobných príležitostí bude viac.

Šéftréner FA UNITED N-KL-G

Peter Galadík

 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

V diskusii nie je zatiaľ žiadny príspevok

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 567
8 9 10 11 121314
15 16 17 18 192021
22 23 24 25 26 2728
29 30     
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (31,5%)

  U15
22 (20,4%)

  U17
15 (13,9%)

  U19
37 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie