Úvod » Najnovšie

FA UNITED CUP 2017 - prvé a tretie miesto pre naše prípravky

publikované 27.08.2017

Po týždni naša futbalová akadémia usporiadala ďalší turnaj, tentokrát chlapčenský pod názvom FA UNITED CUP 2017. Na turnaji sme mali dve želiezka v ohni v podobe družstiev našej mladšej a staršej prípravky. Okrem našich družstiev sa turnaja zúčastnilo aj družstvo z Podhoria a Krasňan. Turnaj sa konal v Kotrčinej Lúčke dňa 26.8.2017 za krásneho slnečného počasia.

Turnaj sa rozbehol úvodnými duelmi, kedy v prvom kole na seba narazilo družstvo našej mladšej prípravky a družstvo Podhoria. Po mimoriadne napínavom priebehu sa duel skončil remízou v pomere 5:5 a divákom sa tento atraktívny duel musel naozaj páčiť. Na druhom ihrisku sa súčasne odohrával zápas našej staršej prípravky, ktorá po presvedčivom výkone deklasovala družstvo Krasňan v pomere 8:0. V druhom kole sa proti sebe postavili naše prípravky a po výbornom výkone z oboch strán sa zápas skončil víťazstvom staršej prípravky v pomere 7:1. V poslednom, treťom kole sa naša mladšia prípravka stretla s družstvom Krasňan v priamom súboji o druhé miesto. Zápas po napínavom priebehu skončil v náš neprospech, keď sme súperovi podľahli 2:4. Staršia prípravka si v poslednom kole zmerala sily s družstvom z Podhoria. Naši hráči sa za podpory domácich fanúšikov vypli k fantastickému výkonu a húževnatého súpera porazili v pomere 11:0, čím si zabezpečili jednoznačné víťazstvo na celom turnaji s plným bodovým ziskom a impozantným skóre 26:1. Trofej za prvé miesto prevzala z rúk starostu obce Jozefa Žabku kapitánka našej staršej prípravky Nela Galadíková. Víťazstvo si ceníme o to viac, že viac ako polovicu nášho družstva tvoria dievčatá. Naša mladšia prípravka sa umiestnila na krásnom treťom mieste a deti si s hrdosťou na krk zavesili bronzové medaile.

Na turnaji boli udelené aj rôzne individuálne ocenenia. Cenu za najlepšieho hráča družstva mladšej prípravky si odniesol Matej Moravčík, ktorý sa prezentoval mimoriadne bojovným výkonom. Najlepší hráč staršej prípravky bol Dávid Tichák, ktorý k trom gólom pridal aj fenomenálny individuálny výkon vo všetkých herných činnostiach. Za najlepšieho brankára celého turnaja bola vyhlásená Michaela Aneštíková, ktorá na celom turnaji kapitulovala iba raz. Najlepším strelcom turnaja sa stala Simona Bieliková, ktorá kontá súperov zaťažila piatimi gólmi. O jej triumfe musel rozhodnúť až dodatočný rozstrel, nakoľko 5 gólov zaznamenali aj Matúš Ľach a Matúš  Labaj. Simona v penaltovom rozstrele nedala svojim súperom žiadnu šancu a tak si trofej za najlepšieho strelca prevzala práve ona. Trofej za najlepšieho hráča turnaja si zaslúžene vybojoval Jonáš Štefanatný, ktorý bol napriek svojmu veku skutočnou hviezdou turnaja. Cenu Fair-Play si prevzala naša hráčka Táňa Ďuríčková, ktorá k ukážkovému výkonu pridala aj obrovskú dávku ľudskosti a rešpektu voči súperom.

Turnaj sme teda skončili na celkovom prvom a treťom mieste, čo je skvelou vizitkou našej futbalovej akadémie. Turnaj sa uskutočnil s podporou nadácie KIA Motors Slovakia a penziónu ANTON, ktorým sa chceme aj touto formou veľmi pekne poďakovať. Poďakovanie patrí aj starostom obcí Nededza, Kotrčiná Lúčka a Gbeľany za ich podporu pri vzniku našej futbalovej akadémie, ako aj ich osobnú angažovanosť v celom projekte. V neposlednej rade sa chceme poďakovať všetkým dobrovoľníkom, ktorí na úkor svojho voľného času pomohli s prípravou a zabezpečením tohto turnaja.

Šéftréner FA UNITED N-KL-G

Peter Galadík

 

 

 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Obrázky k článku

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

Osobný profil Pele Mele | 29.08.2017 18:58
pozoruhodné aktivity - malo by to byť viac podporované zo strany obcí, školy a samozrejme aj zo strany sponozorov. Energia detí môže byť využitá v športe viac ako v uliciach či puboch
Osobný profil dajka | 29.08.2017 16:36
Perfekté výkony našich detí...

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 567
8 9 10 11 121314
15 16 17 18 192021
22 23 24 25 26 2728
29 30     
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (31,5%)

  U15
22 (20,4%)

  U17
15 (13,9%)

  U19
37 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie