Úvod » Najnovšie

KIA CHALLENGE CUP 2017 - nádherné 3. miesto

publikované 20.08.2017

Dňa 19.8.2017 sa v Gbeľanoch uskutočnil 1. ročník KIA CHALLENGE CUP 2017, ktorý zorganizovla naša FA UNITED N-KL-G. Turnaja dievčat narodených po roku 2007 sa zúčastnili družstvá GFC Topoľčany, VIX Žilina, Tatran Prešov a CFT Academy Slovakia. Hralo sa systémom každý s každým vo formáte 4+1.

Turnaj sme otvorili proti družstvu GFC Topoľčany, ktoré sme zdolali historicky najvyšším rozdielom a to v pomere 8:0. Góly za naše družstvo strelila Simona Bieliková (1), Diana Bieliková (3) a Lea Galadíková (4). V nasledujúcom súboji sa nám do cesty postavilo družstvo Tatran Prešov, s ktorým sme odohrali mimoriadne vyrovnaný zápas. Tento zápas sme dotiahli do víťazného konca v pomere 2:1, kedy góly strelila Simona Bieliková a kapitánka družstva Lea Galadíková. V zápase sa fantastickým výkonom predviedla Michaela Aneštíková, ktorá sa stala aj najlepšou brankárkou celého turnaja. Toto ocenenie získala absolutne zaslúžene, družstvo podržala vo všetkých zápasoch.

Po obednej prestávke sme nastúpili proti tradičnému súperovi VIX Žilina, ktorý nás po našom slabšom výkone porazil 4:1. Čestný gól za naše družstvo strelila opäť naša opora Simona Bieliková. 

V záverečnom súboji sme sa stretli s družstvom CFT Academy Slovakia. CFT - Centrum futbalových talentov je projekt, ktorý na východnom Slovensku vytvoril až 14 futbalových centier a venujú sa deťom vo veku 4-11 rokov. Z týchto centier vybrali to najlepšie a na kvalite družstva to bolo cítiť. Súper nad našimi dievčatami zaslúžene zvíťazil v pomere 6:0 a celý turnaj zakončili s jednoznačným skóre 29:1.

1. miesto - CFT Academy Slovakia

2. miesto - VIX Žilina

3. miesto - FA UNITED N-KL-G

4. miesto - Tatran Prešov 

5. miesto - GFC Topoľčany

Naše dievčatá podali vynikajúci výkon, s množstvom krásnych akcií, s bojovnosťou, ale hlavne s veľkou radosťou a odhodlaním pobiť sa o dobrý výsledok.

Za najlepšiu hráčku družstva bola vyhlásená Lea Galadíková, ktorá strelila 5 gólov a naše družstvo viedla s kapitánskou páskou na ruke. Medzi opory nášho družstva tentokrát patrili sestry Bielikové, Galadíkové, Michaela Aneštíková a Táňa Ďuríčková. Bojovným výkonom sa prezentovali Lenka Štefanatná, Sofia Mravcová a Simona Mikolajová, ktorá bola ako jediná v našom družstve zástupkyňou z kategórie mladšej prípravky. 

Dievčatá z našich malých obcí mali príležitosť skonfrontovať svoje sily s tým najlepším, čo sa momentálne na Slovensku nachádza v oblasti dievčenského futbalu. Treba povedať, že v tomto meraní síl uspeli fantasticky a s hrdosťou si prebrali trofej za tretie miesto a na krk si zaslúžene zavesili bronzové medaily. Prehry proti silnejším súperkám prijali s pokorou a nabrali tak novú motiváciu pre ďalšie napredovanie.

Podujatie sa uskutočnilo za podpory nadácie KIA Motors Slovakia, SFZ, penziónu Anton a za účasti starostov obcí Kotrčiná Lúčka a Nededza. Všetkým uvedeným patrí naše úprimné poďakovanie, rovnako aj dobrovoľníkom, ktorí naše podujatie podporili ako rozhodcovia, usporiadatelia a organizátori. Veľké poďakovanie patrí starostovi obce Gbeľany za poskytnutie nádherného športového areálu pre potreby konania turnaja.

V neposlednom rade ďakujeme Hostincu pod Hájom, ktorý sa so svojimi zamestnancami postarali o skvelé občerstvenie počas trvania celého turnaja.

Šéftréner FA UNITED N-KL-G

Peter Galadík

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Obrázky k článku

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

V diskusii nie je zatiaľ žiadny príspevok

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
     1 23
4 5 6 7 8 910
11 12 13 14 15 1617
18 19 20 21 22 2324
25 26 27 28 29 3031
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (32,4%)

  U15
21 (20,0%)

  U17
14 (13,3%)

  U19
36 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie