Úvod » Najnovšie

Medzinárodný halový turnaj dievčat v Korni

publikované 10.03.2017

Naše dievčatá na medzinárodnom turnaji v Korni

~~Dňa 7.3.2017 sa uskutočnil medzinárodný halový turnaj prípraviek dievčat vekovej kategórie U 12, ktorého sa zúčastnilo aj naše družstvo Kotrčiná Lúčka (U 10), ktoré hralo v novom 12-člennom zložení posilnené o  5 hráčok z  Nededze, ako dôsledok zlúčenia našich obcí v projekte mládežníckej futbalovej akadémie.
Išlo o najväčší turnaj prípraviek dievčat za posledných 5 rokov a zúčastnilo sa ho až 10 družstiev. Išlo o družstvá Kotrčiná Lúčka, Skalité, Púchov, Trenčianske Teplice, Martin, Trnava, Žilina, Rybnik (Poľsko), Brušperk (ČR) a Vítkovice (ČR). Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín, kde hrali systémom každý s každým. 
Rozlosovanie turnaja nám do skupiny pridelilo Spartak Trnava, ktorému sme na úvod podľahli v pomere 1:4, pričom gól zaznamenala Lea Galadíková. V ďalšom zápase nám lekciu z efektivity udelilo české družstvo Brušperk, ktorému sme taktiež podľahli. V treťom zápase sme narazili na tradičného rivala VIX Žilina, s ktorým sme dlho udržiavali bezgólový stav, nakoniec sme mu však podľahli 0:2. V zápase proti favoritovi turnaja – Vítkoviciam sme podali bojovný výkon, napriek tomu sme sa museli skloniť pred obrovskou kvalitou súpera a podľahli sme mu v pomere 0:3. V tomto zápase sa nám zranila Dáška Rendeková, ktorá pri obetavom zákroku utrpela výron členku.  Po tomto zápase sme hrali zápas o konečné umiestnenie, kde sme narazili na organizátora turnaja Skalité, ktorému sme po veľmi vyrovnanom zápase nakoniec podľahli 1:2 a  to gólom v samotnom závere. V tomto zápase sa nám zranila ďalšia hráčka – Lea Galadíková, ktorá taktiež utrpela výron členku. 
Gól za naše družstvo strelila kapitánka Diana Bieliková, ktorá napriek svojmu veku (iba 8 rokov) bola zaslúžene vyhlásená za najlepšiu hráčku nášho družstva a  z turnaja si odniesla krásne ocenenie, na ktoré môže byť právom hrdá - jej výkon bol naozaj excelentný a prekonala všetky očakávania trénerov.
Premiéru na veľkom turnaji mali naše posily z Nededze: Lívia Kubíková, ktorá sa zlepšovala od zápasu k  zápasu a  naša „dravá kosatka“ Lenka Štefanatná, ktorá je našou najmladšou hráčkou a zároveň veľkým prísľubom do budúcnosti. Medzi tradičné opory opäť patrili sestry Chovanové, Galadíkové a Bielikové. Bojovným a spoľahlivým výkonom zaujali Táňa Ďuríčková a Simona Miklolajová. Už tradične kvalitný výkon podala naša statočná brankárka Michaela Aneštíková.
Napriek tomu, že sme na turnaji obsadili desiate miesto, môžu byť dievčatá na svoje výkony právom hrdé, dokázali odohrať vyrovnané zápasy s prvoligovými medzinárodnými družstvami a to aj napriek tomu, že naše družstvo bolo na turnaji suverénne najmladšie. V hre našich dievčat badať kontinuálne zlepšenie a obrovskú chuť pobiť sa o výsledok. Dievčatá nazbierali cenné skúsenosti a prehry prijali s pokorou. Z turnaja odchádzali s pocitom, že pre úspech odviedli maximum, vysoká kvalita súperov nám však tentokrát lepší výsledok neumožnila.
Týmto turnajom sme ukončili intenzívnu zimnú prípravu, počas ktorej naše družstvo odohralo neuveriteľných 29 zápasov a pridalo aj 26 tréningov.
 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáre

Prispievať do diskusie môžu len prihlásení užívatelia.

Osobný profil coach | 11.03.2017 11:45
Gratulujem dievčatá, som na Vás veľmi hrdý. Len tak ďalej.

Aktualita

Členský príspevok 2023
Vážení rodičia. Na základe uznesenia správnej rady  sa výška členského poplatku nemení a k 1.1.2023 je stanovená na ...

Kalendár akcií

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 567
8 9 10 11 121314
15 16 17 18 192021
22 23 24 25 26 2728
29 30     
Najbližšia akcia

Anketa

Ktorá kategória FA UNITED sa podľa Teba v sezóne 2023/24 umiestni najvyššie v tabuľke?

  U13
34 (31,5%)

  U15
22 (20,4%)

  U17
15 (13,9%)

  U19
37 (34,3%)



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie